Avada Car Dealer News

Želite se riješiti tekstila, tekstilne odjeće i obuće koju zbog pohabanosti više nije moguće nositi, donirati ili pokloniti, ali ne želite da završi u miješanom komunalnom otpadu? Spremate se za veliko jesensko pospremanje ormara? Želite reciklirati, ali i napraviti dobro djelo?
U četvrtak 18. listopada u Umagu, Udruga Zelena Istra u suradnji s Komunalnim poduzećem 6. maj, Gradom Umagom te Zadrugom Humana Nova Istra organizira veliku akciju prikupljanja rabljenoga tekstila, odjeće i obuće.

Akcija će se održati u četvrtak, 18.10. od 15 do 19:30 u centru Umaga ispred Pučkog otvorenog učilišta Ante Babić. Radi lakšeg iskrcavanja robe građanima će biti omogućen privremeni pristup automobilom na stražnje parkiralište Učilišta.

Tekstil koji prikupimo neće završiti u smeću. Štoviše, nakon obrade, postat će ponovno upotrebljiv, redizajniran ili pretvoren u potpuno nov proizvod! Doniranjem rabljenoga tekstila za Humana Novu aktivno i izravno doprinosite izgradnji tolerancije te pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemno tržište.
Što će Humana nova učiniti s tekstilom koji donesete? Sakupljena rabljena odjeća sortirat će se u proizvodnom pogonu zadruge, po raznim kategorijama:

– čista i cjelovita odjeća proslijedit će se na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama u dućane u Čakovcu, Zagrebu i Labinu
– čista i djelomično cjelovita odjeća proslijediti će se u šivaonicu na doradu, zatim u njihove dućane
– čista i necjelovita odjeća upotrijebiti će se u proizvodnji novih proizvoda – patchwork pokrivači, torbice, odjeća itd., koju potom možete kupiti u dućanima u Čakovcu, Zagrebu i Labinu
– istrošena i zamrljana odjeća reciklirat će se u industrijske krpe za brisanje. Gumbi, zatvarači i sl. bit će skinuti i ponovno upotrebljeni
– neupotrebljiv tekstil i otpad proslijedit će se tvrtkama za reciklažu

Akciju provode: Zelena Istra, Komunalno poduzeće 6.maj, Grad Umag i Humana Nova Istra

Vrijeme je za jesensko čišćenje ormara! Čekamo vas u Umagu!