Avada Car Dealer News

U organizaciji Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga i dragocjenih volontera, u subotu 22. travnja 2017. godine, točno u 10:30, započela je dvodnevna akcija čišćenja umaškog podmorja, a u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlje. Svoj su doprinos ove godine dali dugogodišnji aktivisti i prijatelji iz ronilačkih klubova „Šoderica“ iz Koprivnice i „Drava“ iz Varaždina te Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. Naravno, domaće snage nisu izostale te se 33. akciji čišćenja podmorja priključila nekolicina volontera iz Umaga.

Nakon pozdrava gradonačelnika Bassanesea prilikom okupljanja na novom ribarskom gatu, formirane su grupe i obavljen je prijevoz ronioca, pratioca i opreme u Kanegru, Savudriju, Stella Maris i umašku luku. Budući da je akcija poprimila nadasve tradicionalni karakter, rezultat je manja količina pronađenog i izvađenog smeća, što ukazuje na ekološku osviještenost građana.

„Gotovo se svakodnevno suočavamo s ekološkim problemima stoga je obveza svih nas stvarati najbolje moguće uvjete za zdravo i održivo okruženje. Posebno me veseli što se akciji priključilo preko trideset volontera te vam se u ime svih svojih sugrađana zahvaljujem na iznimnom doprinosu. Naš je grad proglašen gradom budućnosti u kategoriji očuvanja okoliša te navedeno predstavlja dodatan poticaj da nastavimo u pravom smjeru i da budućim generacijama stvorimo prihvatljive uvjete življenja, upravo konkretnim projektima i akcijama, poput ove današnje.“ kazao je Bassanese te se još jednom zahvalio svim sudionicima hvalevrijedne akcije kojom je obilježen Dan planeta Zemlje.