Avada Car Dealer News

U petak 14.6. od 18.30 sati, BRTONIGLA, prostor TZ Brtonigla

Jeste li znali  da se prema podacima Europske komisije u Hrvatskoj godišnje baci 380 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane. Oko 53% odbačene hrane odnosi se na kućanstva, prema tome svaki stanovnik Hrvatske godišnje baci oko 50 kg hrane! 

I vama se događa da često kupujete previše i da bacate hranu jer joj je istekao rok? Hladnjak vam je često pretrpan i ne znate što sve imate u njemu?  Želite smanjiti otpad od hrane, ali i naučiti kreativne recepte kojima ćete iskoristiti ostatke hrane?

Pridružite se besplatnoj eko-gastro  radionici  kuhanja koju će voditi naš aktivist, doktor fizike, i samouki kuhar te  gastro znalac Goran Zgrablić.  Radionica će se održati u prekrasnom prostoru Turističke zajednice Brtonigla. Očekuje nas ugodno druženje uz glazbu, dobro vino, kuhanje, ćakulu i na kraju degustaciju. 

Broj mjesta je ograničen te požurite s prijavama. Prijave na nina.brnic@zelena-istra.hr

Prednost imaju građani s područja Bujštine (Brtonigla, Oprtalj, Grožnjan, Umag, Buje, Novigrad).

Informativno-edukativna kampanja o održivom sustavu gospodarenja otpadom “Izdvoji s(v)e. Fai la differenza”   provodi se na području  Bujštine od 2012. godine. Uključeni su  gradovi Umag, Novigrad i Buje te općine Brtonigla, Oprtalj i Grožnjan. Kampanju provodi Komunalno poduzeće 6. maj u suradnji s Udrugom Zelena Istra.