Avada Car Dealer News

Većoj učinkovitosti skupljanja i odvoza komunalnog otpada značajno će pridonijeti najrecentnija investicija poduzeća 6.maj – novo vozilo za prikupljanje otpada.
Tehnološki pouzdano i među najštedljivijim vozilima za otpad na hrvatskom tržištu, Mercedes Benz Arocs 4 2536 L 6X2 s nadogradnjom Stummer Medium, sigurno će pridonijeti efikasnosti u zbrinjavanju komunalnog otpada. Ukupna investicija za ovo komunalno vozilo iznosi 2,5 milijun kuna. Poduzeće 6.maj samostalno je preuzelo financiranje  u sklopu planskih investicija tvrtke s ciljem usavršavanja svoje djelatnosti i usluga.
Upravo je iz razvoja profesionalnog tima Komunalnog poduzeća, kamionsko vozilo dorađeno kako bi se maksimizirala njegova funkcionalnost i prilagodila specifičnim potrebama zbrinjavanja komunalnog otpada. Uz svoju multifunkcionalnost, komunalno vozilo Mercedes Benz Arocs može se pohvaliti i svojom ekološki nastrojenom tehnologijom ispušnih plinova E6 koje odgovaraju euronormama za smanjeno zagađivanje okoliša.

Novo komunalno vozilo opremljeno je lijevkom za prihvat otpada podzemnih kontejnera i krovnom dizalicom za pražnjenje spremnika Epsilon C70G77 koja ima nosivost od čak 950kg na kraku od 7m odnosno 1360kg na 5m.

Zahvaljujući svojoj specijaliziranoj tehnologiji i snazi u mogućnosti je podignuti kontejner zapremnine 5 m³ naspram 1 m³ zapremnine klasičnog kontejnera. Znači da novo vozilo može biti do peterostruko učinkovitije jer u jednom odvozu prenosi 5 puta veću količinu od standardnih vozila.

Osim što je kapacitirano za polupodzemne kontejnere od 5 m³, vozilo zbog svoje polivalentnosti, može manevrirati i klasičnim kontejnerima. Sigurnost i komfor pri upravljanju vozilom bio je, također, važan faktor u odabiru komunalnog vozila.

Upravljanje podizanja kanti s vozilom također je maksimalno olakšano kranom na daljinski upravljač pomoću kojeg djelatnik može na licu mjesta pratiti cijeli postupak vađenja i pražnjenja kontejnera i tako minimalizirati bilo kakvu štetu i biti siguran na radnom mjestu.

Nabavljanjem novog komunalnog vozila, 6.maj ulaže u kvalitetu svog poslovanja, a samim time i u kvalitetu zbrinjavanja otpada u svom gradu i zajednici.