Avada Car Dealer News

Zelena Istra poziva građane na još jedan  TiDam – TiDaš sajam razmjene koji će se održati u subotu 16.11.2019. u Umagu na trgu 1. svibnja. Od 10 do 13 sati.

Tekstilna industrija jedan je od najvećih zagađivača okoliša, odmah nakon naftne industrije. Proizvodnja pamuka zahtijeva ogromne količine vode – čak 2700 litara za samo jednu pamučnu majicu i odgovorna je za isušivanje čitavih područja. Boje za tkaninu jako su štetne i zagađuju tlo i vodu… Usprkos štetnom utjecaju okoliš, proizvodnja odjeće raste iz godine u godinu i u posljednja dva desetljeća povećela se za 400%!

Najbolje što svi mi možemo učiniti jest da produžimo životni vijek svoje odjeće i kupujemo manje novih proizvoda. Jedan od načina je da odjeću, kao i ostale uporabne predmete, razmijenimo kada ih više ne koristimo, a još uvijek su dobri za uporabu.

Vrijeme je za jesensko pospremanje ormara, garaža i tavana. Izaberite 10 predmeta, odjeće, igračaka, knjiga, elektroničkih aparata i sudjelujte na još jednom SWAP sajmu razmjene!

Što je SWAP?
Swap događaji su vrlo slični buvljacima. Razlika je samo u tome što se na swap događajima odjeća razmjenjuje i što se ne naplaćuje! Ono što nama nije dobro nekome može biti savršeno i obrnuto. Razmjena nije direktna, već ostavljamo stvari koje poklanjamo, i izabiremo stvari koje nam trebaju iz cjelokupne ponude. Višak se donira humanitarnoj organizaciji. Obilježje swap događaja je i dobro druženje uz muziku i piće.

Koja su pravila?
1. Prilikom dolaska na info-punktu ostavite predmete koje želite donirati (ne više od 10). Za svaki predmet dobit ćete BON. Bonove možete zamijeniti za željene predmete iz ponude. Zadnjih sat vremena razmjena će biti moguća i bez bonova – do isteka zaliha ;))

2. U obzir dolaze igračke, odjeća i modni dodaci, dobrodošli su svi “fora” i “otkačeni” komadi odjeće, knjige, stripovi, ploče, CD-ovi, igrice, mali kućanski aparati, decor predmeti, slike, okviri i sl. Važno da je sve očuvano, čisto, bez fleka, u funkciji i ispravno.

Javno događanje organizira Grad Umag i Zelena Istra u sklopu projekta “Voli Umag, izdvoji s(v)e”.

Projekt “Voli Umag, izdvoji s(v)e” sufinancira Europska unija u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 641.731 kuna od kojeg iznosa je 499.083 kuna bespovratno osigurano od EU, a razliku će financirati Grad Umag. Sadržaj oglasa isključiva je odgovornost Grada Umaga.