Avada Car Dealer News

U sklopu kampanje Izdvoji s(v)e, fai la differenza povodom Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada organiziramo predavanje i radionicu “Zero Waste” koji će se održati u subotu, 24. studenog od 12:00 do 13:30 u prostoru Pučkog otvorenog učiliša “Ante Babić” u Umagu.

Anamarija Prgomet koja stoji iza inicijative “Zero Waste Croatia” održat će predavanje o životu bez otpada i pokazati nam da je uz malo organizacije i promišljanja sve moguće.

Velika plastična vrećica, manje plastične vrećice za voće i povrće, plastični podlošci za meso i suhomesnate proizvode, plastična folija za sir, staklenka za kisele krastavce, limenka za kukuruz,
papirnate kutije za tjesteninu i čaj, plastične vrećice za kekse u kojima je svaki keks zapakiran u svoju plastičnu vrećicu… Otprilike ovoliko otpada proizvedemo nakon samo jednog odlaska u kupovinu. Je li ipak moguć život bez otpada? Iako se naizgled čini nemogućim, u našem suvremenom stilu života okrenutom konzumerizmu, pokret “Zero Waste” dokazuje suprotno.

Nakon predavanja slijedi radionica o izradi prirodne kozmetike. “U našoj svakodnevnici smo okruženi svakojakim štetnim kozmetičkim proizvodima pakiranima u plastičnu ambalažu. Često sadrže kemijske sastojke štetne za ljude, životinje i okoliš. Ono što ne možemo pojesti, ne trebamo ni koristiti na koži. Stoga ćemo izrađivati prirodnu kozmetiku od sastojaka koje možemo pronaći u kuhinjskim ormarićima i pritom izbjeći gomilanje nepotrebne jednokratne plastične ambalaže.” – Anamarija Prgomet.

Predavanje i radionica su besplatni, ali je potrebna prethodna prijava. Prijavite se na: nina.brnic@zelena-istra.hr ili irena.burba@zelena-istra.hr

Događaj se odvija u sklopu Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada – EWWR week u organizaciji Udruge Zelena Istra u suradnji s Komunalnim poduzećem 6.maj, Gradom Umagom i Istarskom županijom.