Avada Car Dealer News

Još jedan Europski tjedan smanjenja otpada je za nama! U Umagu je tjedan započeo nezaobilaznim TiDam-TiDaš sajmom razmjene. Ovogodišnja tema zaokružena je kampanjom “Koja je prava cijena tvoje odjeće – održiva i pravedna modna industrija” u sklopu koje smo organizirali projekciju filma “True Cost” u Umagu uz lokalne umjetnike i dizajnere- POP-UP izložbu umaške dizajnerice Mirne Posavčević- ANIMA M te Else Demark Mazalović uz izložbu nakita od recikliranih materijala!

Svojim performansom događaj je uljepšala i osebujna umaška umjetnica Slavica Marin koja koristi otpad kao materijal za svoje skulpture i kostime čime šalje snažnu poruku. sajam razmjene odjeće u Umagu. Film “TRUE COST” ostavio je snažan dojam na publiku. Ovaj angažirani dokumentarni film govori o tekstilno-dizajnerskoj industriji i njenim devastirajućim posljedicama. Smanjivanjem cijena robe tekstilna industrija postaje drugi najveći zagađivač planete nakon nafte i naftnih derivata.

Ovogodišnje obilježavanje Europskog tjedna smanjenja otpada u Umagu provodi se u sklopu projekta “Voli Umag, izdvoji s(v)e” sufinancira Europska unija u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda.